Yongin - Korean Folk Village
2018. május 14. írta: Koreai Kulturális Központ

Yongin - Korean Folk Village

Az első számú K-culture zarándokhely

A Korean Folk Village nem más, mint egy skanzen Yongin (ejtsd: Jongin) városban, Szöul központjától 40 perces autóútra. Körülbelül 6000 Ft-os belépőt váltva komplett Csoszon-korabeli városrészekben sétálhatunk korhű és talán történelmi sorozatokból jól ismert épületek, kertek, utcák, piacok, parasztporták és nemesi udvarok között. A közel 100 hektáros területet gyönyörű természeti környezet veszi körül, és az épületek tájolása a keleti feng shui előírásainak is tökéletesen megfelel.

yongin_borito.png

A skanzen olyan televíziós sorozatok és filmek forgatási helyszíne volt, mint A palota ékköve, A király és a bohóc, Sunkyungkwan Scandal és a The Moon that Embraces the Sun, így nem csoda, hogy a Korea rajongók egyik elsőszámú zarándokhelyévé vált az elmúlt évtizedek alatt. Mivel lényegében egész évben forgatócsoportok sora lepi el a helyet, nem is kell hozzá különösebb szerencse, hogy elcsípjünk néhány korabeli kosztümbe öltözött statisztát, akik tapasztalatom szerint készségesen állnak rendelkezésre közös fotók készítésére.

Ha nem is sikerül személyesen fotózkodnunk legnagyobb sorozatbeli karaktereinkkel, megtehetjük az életnagyságú poszterekkel, melyekből majdnem minden sarkon találunk egyet-kettőt, jelezve, hogy mely nagysikerű produkció köthető az adott helyhez.

10363984_738042602908630_8968934426205019257_n.jpg

A skanzen elsődleges célja, hogy a helyi és külföldi érdeklődőknek megmutassa a koreai nemzeti kultúra legfőbb hagyományait. Az egyes épületek és városrészletek a Koreai félsziget különböző tartományaiban található eredetiről lettek mintázva, tehát a terület bebarangolásával nemcsak képzeletbeli időutazásra vállalkozunk, hanem lényegében egy óriási sétát tehetünk a koreai vidékek között is.

A forgatási helyszínekhez kapcsolódó szabadtéri kiállításokon túl adott napirend szerint részt vehetünk kézműves foglalkozásokon, jelmezes bemutatókon, Csoszon-kori esküvőn vagy épp egy udvari őrváltáson is. Így a hagyományos koreai kultúra kedvelőinek mindenképpen javasolom, hogy bakancslistájukra vegyék fel Yongin városát és látogassanak el ebbe a különleges parkba.

 

Hasznos tudnivalók:

Korean Folk Village hivatalos honlapja: http://www.koreanfolk.co.kr

Cím: #90 Minsokchon-ro, Giheung-gu, Yongin-si, Gyeonggi-do

 

Nyitva tartás:

február-április: hétköznap 9:30-18:00, hétvége 9:30-18:30

május-szeptember: hétköznap 9:30-18:30, hétvége 9:30-19:00

október: hétköznap 9:30-18:00, hétvége 9:30-18:30

november-január: hétköznap 9:30-17:30, hétvége 9:30-18:00

 

A cikket írta: Kovács Janka Tímea

Képek forrása: english.visitkorea.or.kr, Kovács Janka Tímea

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6013903570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása