Gyönyörű környezet és nyugalom a nagyvárosok szívében
2018. május 02. írta: Koreai Kulturális Központ

Gyönyörű környezet és nyugalom a nagyvárosok szívében

Parkok Koreában, ahol érdemes piknikezni egyet

Végre beköszöntött a jó idő, mi pedig kevés kellemesebb hétvégi programot tudunk elképzelni, mint egy nyugodt pikniket Korea nagyvárosainak csodás parkjaiban. Minden parknak megvan a saját hangulata és látványossága, így ha Koreában járunk, nem érdemes ezt az élményt kihagyni! Arról nem is beszélve, hogy több park már kedvenc filmjeinkből és sorozatainkból is ismerős lehet.

park_header.jpg

Yeouido Hangang Park

park1.jpg

A Han-folyó végigfut Szöul szívében, és a part mentén tucatnyi parkot találhatnak a kikapcsolódásra vágyók. Ezek közül is a legnépszerűbb a Yeouido Hangang Park, ahol a tavaszi hónapokban egy lépést sem tehet anélkül az ember, hogy ne botlana gyönyörűen virágzó cseresznyefákba. A park könnyen elérhető minden tömegközlekedési eszközzel, és az év során rengeteg szórakoztató eseményen és programon is részt vehetnek az idelátogatók.

Ilsan-tó Park

park2.jpg

A park ismerős lehet a „My Love from the Star” és a „The Girl Who Sees Smells” sorozatok rajongóinak, s ha vetünk egy pillantást a parkról készült felvételekre, egyáltalán nem csodálkozunk, hogy a sorozatrendezők is ezt választották egy-egy jelenet helyszínéül. A parkban több mint 1800 cseresznyefát találunk, így ha tavasszal látogatunk oda, tényleg olyan érzésünk lehet, mintha egy tündérmesében lennénk.

Olimpiai Park

park3.jpg

Az Olimpiai Park otthont adott az 1986-os Ázsia Játékok és az 1988-as Nyári Olimpiai Játékok jó pár eseményének, de nemcsak jelentőségében, hanem méretében is óriási parkról beszélünk: nagyjából három óra lenne gyalog körbejárni. Rengeteg lehetőség van a parkon belül is a szórakozásra: találhatunk itt gördeszkapályákat, különleges kültéri szobrokat, de nem érdemes kihagyni a park közepén egyedül árválkodó fát, amiről csodás fotókat készíthetünk piknikezés közben is.

Pyeonghwa Nuri Park

park4.jpg

A parkot a 2005-ös Világbéke Fesztivál alkalmából nyitották meg, s azóta is a béke szimbóluma az ország számára. Az egyik legszebb látványosság a parkon belül a Zene Dombja, egy hatalmas kültéri koncerttér, valamint a Szél Dombja, ahol több mint 3000 szélkerék forog egyszerre. Ha gyerekekkel érkezünk, nem érdemes kihagyni a Peaceland-et, a vidámparkot, ahol felülhetünk a híres Viking Ride-ra és számos körhintára.

Noeul Park

park5.jpg

Ha szívesen megcsodálnánk a naplementét Szöulban, a Noeul Park a legjobb választás, ami tele van zöld füves mezőkkel és kempinghelyekkel. A mezőt a 2002-es FIFA Világbajnokság idején varázsolták parkká, és a látogatók azóta is élvezhetik a csendet és nyugalmat. Ha tényleg a naplementét szeretnénk elkapni, érdemes 4 és 5 óra között érkezni, hogy a vibráló vörös égbolt alatt relaxálhassunk.

Seonyudo Park

park6.jpg

A Han-folyó közepén található szigeten terül el a Seonyudo Park, amit sokan a Vizek Parkjaként ismernek. A parkot több tematikus kertre osztották, így megtalálhatjuk itt az idő kertjét, a zöld oszlopok kertjét és egy üvegházat is. A park tele van padokkal és olyan csendes helyekkel, ahova elvonulhatunk, ha egy kis szünetre van szükségünk, és kilépnénk a mindennapi mókuskerékből.

 

A cikket írta: Hegyi Fanni

Képek forrása: pinterest, tripadvisor, visitkorea, refreshtime, seoul korea tour, backpack, flickr

Forrás: VisitKorea

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2113871398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása