Egy remek elsőfilmes debütálás
2018. február 05. írta: Koreai Kulturális Központ

Egy remek elsőfilmes debütálás

A Single Rider (2017)

Kang Jae-hoon (Lee Byung-hun) egy jól menő óriásvállalat egyik vezető munkatársa. Felesége és kisfia 2 éve Ausztráliában élnek, ahová a férfi küldte őket a jobb tanulási lehetőségek reményében. Amikor a cég bedől, és Kang kénytelen szembesülni azzal, hogy mennyi ember életét tette tönkre, valamint rájön, hogy a sok munka miatt a családi életben is kudarcot vallott, úgy dönt, felesége és kisfia után megy Ausztráliába. A meghitt családi újraegyesülés helyett Kang a feleségét az ausztrál szomszéd társaságában találja, aki maradéktalanul betölti a férj/apa szerepet. Kang árnyékként követi családját, hogy többet megtudjon erről a váratlan, új helyzetről.

a_single_rider_-kang_lee_byung-hun_arnyekkent_koveti_feleseget.png

A Single Rider -Kang (Lee Byung-hun) árnyékként követi feleségét

Lee Joo-young elsőfilmes rendező, maga jegyzi a forgatókönyvet is. A Single Rideren érződik, hogy kevés pénzből készült független film, de ez inkább jól áll neki, hiszen Lee a karakterekre és a lassan kibontakozó érzelmekre összpontosít, mintsem a pergő, látványos akciókra. A történet végigköveti a főhős Kang térbeli és lélekbeli útját, és ez az utazás a lényeg.

a_single_rider_2017_poszter.jpg

Lee Joo-yung rendező megfogta az Isten lábát a már nagynevű színésszel, Lee Byung-hunnal, akit temérdek koreai és nyugati filmből is ismerhetünk, mint pl. a Demilitarizált övezet: JSA (Joint Security Area, 2000), az I saw the Devil (2010), az amerikai G. I. Joe-filmek vagy a Terminator: Genisys (2015) és még sorolhatnánk. Lee Byung-hun eddig leginkább vonzó megjelenésének köszönhette a sikereit, bár valójában a színészi képességeivel sincs semmi gond. A kis költségvetésű A Single Rider főszerepét érthető okokból fogadhatta el a szupersztár, hiszen Kang szerepe igazi jutalomjáték számára, amivel bebizonyíthatja, igenis jó színész van a kifogástalan modelltestben. És Lee Byung-hun nem is okoz csalódást sem magának, sem a nézőnek. Meglepő finomsággal alakítja a szűkszavú, megtört üzletembert, aki rájön, hogy a családjának sokkal jobb nélküle, mint vele. Kang látja, hogy felesége élete szerelme egy másik férfi, és a főhőssel együtt a néző szíve is megszakad.

a_single_rider_gyonyoru_beallitasok.png

Lee Byung-hun kiemelkedő színészi játéka mellett a kifogástalan operatőri munkát is érdemes megemlíteni. A film minden egyes képkockájáról sugárzik az igényesség, egyes beállítások akár még képeslapokként is megállnák a helyüket. A Single Rider egy remek bemutatkozás az elsőfilmes rendező Lee Joo-yungtól, és egy erős bizonyítás a színészi képességeiről Lee Byung-huntól. Mostantól érdemel lesz nyomon követni mindkét Lee munkásságát.

 

A cikket írta: Szilágyi Miklós

Kép forrása: namu.wiki

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8913566721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása