10 különleges K-pop dal 2017-ből
2018. január 10. írta: Koreai Kulturális Központ

10 különleges K-pop dal 2017-ből

A 2017-es év tele volt meglepetésekkel a koreai zene színterén, s bár több legendás csapattól el kellett búcsúznunk idén, a feltörekvő fiatalok is remek dalokkal ajándékoztak meg minket. A koreai popzene az elmúlt évben is meg tudta mutatni sokszínűségét, így a legkülönbözőbb stílusokból válogathattak a k-pop szerelmesei.

bts1_1.png

BTS – Mic Drop (Steve Aoki Remix)

A fiúk az elmúlt évben a legnépszerűbb amerikai showműsorokat és díjátadókat is megjárták, a legutóbbi albumon kiadott Mic Drop című dal remixéhez pedig nem kisebb neveket sikerült megnyerniük maguknak, mint Steve Aoki és Desiigner. A BTS 2017-ben megállíthatatlannak tűnt, reméljük, 2018-ban is ugyanígy örülhetünk sikereiknek, és a táskáikban is egyre több lesz majd a trófea.

VIXX – Shangri-la

Nincs olyan év, hogy a VIXX ne lepne meg minket valamilyen különleges koncepcióval, 2017-ben pedig az orientális téma mellett döntöttek májusi visszatérésükhöz. A Shangri-lát teljesen átszövi ez a keleti hangulat: a hangszerektől kezdve a kosztümökön és a videóklip díszletein át a legyezős koreográfiáig mindenben megtalálhatóak a hagyományos motívumok.

Sunmi – Gashina

A Wonder Girls feloszlását követően először láthattuk Sunmit újra a színpadon, a Gashina koreográfiája pedig egyből az év egyik legnagyobb kedvence lett, nehéz olyan idolt találni, aki ne próbálta volna ki a refrén tánclépéseit legalább egyszer. A dal fülbemászó, Sunmiból pedig árad a nőiesség, így nem csoda, hogy a Gashina sokak kedvence lett.

B.A.P – Wake Me Up

A 2017 májusában nálunk is koncertet adó B.A.P fontos társadalmi problémákról beszél a Wake Me Up-ban, és ezt a videóklippel is alátámasztja. A hat fiú dalszövegeire mindig érdemes odafigyelni, és ahogy azt az elmúlt öt évben megszokhattuk, üzeneteiket remek zenei alappal támasztották meg most is.

DAY6 – I Wait

A DAY6 rajongói igazán szerencsések voltak, ugyanis a zenekar minden hónapban új dalokkal lepte meg rajongóit. Rögtön januárban érkezett az I Wait, és ennél jobb nyitásban nem is reménykedhettünk. A DAY6 egy üde színfolt a mai k-popban, és szinte bármihez nyúlnak, arannyá válik: érdemes a feldolgozásaikat is meghallgatni!

Red Velvet – Red Flavor

Minden évben van egy olyan dal, amit képtelen vagyunk elkerülni – mindenki szereti, mindenki ismeri, és mindenki táncolja a hozzá tartozó koreográfiát. 2017-ben az egyik ilyen dal mindenképpen a Red Velvetes lányok nyári slágere volt, ami még a leghidegebb napokat is képes kellemessé változtatni.

Taemin – Move

A SHINee legfiatalabb tagja szépen építgeti szólókarrierjét, különleges stílusára és elképesztő tánctehetségére egyre többen felfigyelnek. A Move-ban azt is meg szerette volna mutatni, nincsenek éles határok „férfi” és „női” táncok között, ez pedig tökéletesen sikerült neki.

SF9 – O Sole Mio

A latin dallamok eddig nem voltak gyakoriak a k-popban, de a Despacito őrülete úgy látszik, Dél-Koreát sem hagyta nyugodni. A tavaly debütált 9 tagú fiúcsapat, az SF9 is ebben a stílusban utazott legutóbbi kislemezük kiadásakor, az O Sole Mio pedig legalább olyan fülbemászóra sikerült, mint az emlegetett Luis Fonsi dal.

Triple H – 365 Fresh

A Wonder Girlsből, majd a 4Minuteből ismert Hyuna most a Pentagon két tagjával, Huival és E-dawnnal állt össze, hogy egy különleges unitban mutassák meg tehetségüket. A bizarr videóklip ugyan elsőre furcsa választásnak tűnhet a funky zenéhez, de az összhatás mégis szerethető.

Dreamcatcher – Chase Me

A lányok csak 2017-ben debütáltak, de már felhívták magukra a figyelmet különleges hangzás- és képi világukkal. A rockos Chase Me-t ráadásul most akár élőben is hallhatjuk, a Dreamcatcher ugyanis 2018 elején európai turnére indul, s bár Budapestet nem érintik, Varsóban vagy Berlinben elkaphatjuk őket.

 

A cikket írta: Hegyi Fanni

Képek forrása: soompi.com

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6413543445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása