A legjobb látnivalók karnyújtásnyira a megállóktól
2017. december 19. írta: Koreai Kulturális Központ

A legjobb látnivalók karnyújtásnyira a megállóktól

A koreai vasút meséi

A vasút vagy metró Korea legjobb közlekedési eszköze, mely megkönnyíti az ingázók, valamint a helyi és külföldi turisták utazását, keresztül-kasul az országon. De természetesen itt sem minden fenékig tejfel, hiszen eléggé egymásba fonódnak az útvonalak, és néha nagyon nehéz rájönni, hol is kéne leszállnunk. Hogy ez a probléma valamelyest oldódjon, a KTO előrukkolt egy remek online útikönyvvel.

nyitokep-sub.jpg

A nyár elején a Korean Tourism Organization (KTO – Koreai Turisztikai Hivatal) kiadott egy csak mobilhasználatra alkalmas guidebook-ot (útikönyvet), melyet kifejezetten a turistáknak fejlesztettek ki – Explore Korea by Subway címmel. A Fedezd fel Koreát a vasúton keresztül című online kiadvány angolul, japánul és egyszerűsített kínai nyelven érhető el. De a legjobb az egészben az, hogy olyan látnivalókat, eddig esetleg kimaradt helyeket sorol fel és mutat be, melyek 1 kilométerre, vagy kb. 10 perces sétára vannak a vonalakon megtalálható megállóktól. A kiadványban többek között megtalálhatóak Szöul, Busan, Daegu, Daejeon és Gwangju vasútvonalai és megállói.

kep-1-metro.jpg

A könyvecskében megtaláljuk az adott vasútvonal kijáratait és számait, valamint a távolságot és az időt, ami alatt elérhető a legközelebbi látnivaló – és az egészet egy jól illusztrált térképen, azaz sok térképen keresztül. Az infók között ott vannak még a helyszínek címei, e-mail címek és telefonszámok, nyitvatartási idők és persze jó néhány invitáló fotó is.

A guidebook-ot a KTO mobilalkalmazáson keresztül tölthetjük le, megkeresve a „Korea Travel Book” kiadványt.

kep-2-metro.jpg

A KTO szóvivője elmondta, azért fejlesztették ki ezt a guidebook-ot e-book formájában, hogy a turisták könnyen tudják használni okostelefonjukon keresztül. A hivatal reméli, hogy ennek segítségével a turisták még többet ki tudnak hozni egy koreai látogatásból, és jobban megismerik a vasút- és metróhálózat előnyeit, valamint az ország szépségeit.

 

A cikket írta: Gerencsér Dóri

A cikk forrása: www.korea.net

Képek forrása: Shutterstock, korea.net

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1213497741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása