Le a sztereotípiákkal!
2017. szeptember 29. írta: Koreai Kulturális Központ

Le a sztereotípiákkal!

Koreai sztárok extrém hobbijai

Három dél-koreai sztár, akik kirívó hobbijaikkal romba döntik a róluk kialakított előítéleteket. Dél-Korea férfi sztárjai, legyen szó színészről, énekesről, gyakran kapják meg kritikaként, hogy külföldi, a mi esetünkben európai szemmel túl femininek. Trendi frizurák, irigylésre méltó arcbőr és talán ami a legszembetűnőbb, a smink használata férfiként. Pedig ezek a dolgok alapkövetelményei egy koreai sztár mindennapjainak.

cover_javitva.jpg

Arcpakolás közben egy jó pedikűrözés Szöul egyik nívós szépségszalonjában pont olyan heti rutin a számukra, minthogy mi itthon elmegyünk a Rákóczi úton egy borbélyhoz szakállat igazítani. Szóval semmi különös, semmi feminin nincs ebben, de hogy valóban bebizonyosodjon az ellenkezője, összeszedtünk pár idolt, akik különös hobbijaikkal határozottan rácáfolnak a sztereotípiákra.

YOSEOB


Mikor Yoseob debütált a BEAST csapatában 2009-ben, éveken át ő volt a banda hivatalos cukiskodó, aegyozós tagja. 2013 körül azonban észrevehetően elkezdett izmosodni, szálkásodni, amit a sokakat meglepő új hobbijának köszönhetett: a boxnak.

Az utóbbi időben az énekes egyre több boxolós fotót és videót oszt meg magáról Instagramon. Egy interjúban Yoseob még azt is elismerte, hogy egy verseny miatt tudatosan fogyni kezdett és hogy egy nap szeretne profi boxosként debütálni.

Yoseob még a BEAST tagokat is elhurcolta egy edzésére, hogy bemutassa nekik a hosszas és kemény munka eredményeként megszerzett tudását, mindezt az MBC „I Live Alone” című műsorának keretében.

JI CHANG WOOK

Ji Chang Wook az utóbbi időben az SBS „Suspicios Partner” című sorozatában hódítja a női szíveket az ügyvéd, No Ji Wook szerepében. Karakterének szabadidős tevékenysége leginkább a darugép játékok szerencsétlenkedésével (ha nézed a sorozatot, tudod miről beszélünk) és Eun Bong Hee-nek (Nam Ji Hyun) való főzőcskézéssel ki is fullad. Azonban a való életben sokkal kalandvágyóbbnak bizonyul, amire a tökéletes bizonyíték extrém szenvedélye: a motorozás.

A színész gyakran posztol motoros képeket Instagramján, innen derül ki az is, hogy van egy baráti társasága, akik szintén a motorozás szerelmesei, és gyakran mennek együtt, bandástul szelni az utakat.

SEUNGRI

A BIGBANG tagja híres a sokszínű tehetségéről. Énekel, táncol, egy korábbi interjúban pedig el is árulta, hogyan birkózik meg a folyamatos kihívásokkal, minek köszönheti fittségét és állóképességét. Ez a hobbi nem más mint: a jiu-jitsu. Az énekes a napokban posztolt magáról egy képet az első jiu-jitsu meccséről, pontosabban az eredményéről. Azt írta, „Egy ezüst medál. Egy bronz medál. Sajnálom, de részemről a legjobbat nyújtottam.” Illetve megköszönte több jiu-jitsu oktatónak a segítséget.

seungri_01.jpg

Azért nem olyan rossz az első meccsen két érmét szerezni, mi ezúton is gratulálunk Seungrinak.

 

A cikket írta: Derzsi Mátyás

Források:

https://www.soompi.com/2017/07/08/8-celebrities-unique-unexpected-hobbies/

https://www.soompi.com/2017/07/17/bigbangs-seungri-wins-medals-first-jiu-jitsu-match/

https://www.instagram.com

https://www.youtube.com

Képek forrása:

http://www.allkpop.com/upload/2017/05/af_org/07233425/Yoseob-highlight.jpg

http://star.koreandrama.org/wp-content/uploads/2007/01/Ji-Chang-Wook-35.jpg

https://pbs.twimg.com/media/B7UMIHyCYAESs89.jpg

https://www.instagram.com

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2112886336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása