10 gyönyörű strand Koreában
2017. szeptember 13. írta: Koreai Kulturális Központ

10 gyönyörű strand Koreában

Miről szólhatnának a nyári napok Koreában, ha nem a strandolásról? Az extrém melegben nincs is jobb, mint ellátogatni egy gyönyörű tengerpartra és a napon süttetni a hasunkat. A legtöbb strand hivatalosan június végén nyit csak ki, de a nyári hónapokban mindenkinek lehetősége van ellátogatni és mártózni egyet a hűvös tengerben.

beachheader.jpg

Filmbeillő tengerpartok a Keleti-tenger partján

A Keleti-tenger (vagy Japán-tenger) partvidéke Korea-szerte ismert tiszta vízéről és szélesen elterülő, fehér homokos strandjairól, s így az ország egyik legnépszerűbb nyaralóhelyévé vált. Külön figyelmet érdemel a strandokról tökéletesen látható gyönyörű napfelkelte, nem véletlen, hogy  több helyen külön Napfelkelte Fesztivált is rendeznek.

Guryongpo (구룡포, ejtsd: guljongpo) strand

A Pohangtól 24 km-re található tengerpart nemcsak az úszók kedvencévé vált az elmúlt években, ugyanis a kikötőkben is évről évre egyre több halász jelenik meg. A strand neve egy különleges legendához köthető: a Silla királyság idején egy hatalmas vihar kilenc sárkányt vitt el innen a mennybe. Innen ered a Guryongpo, vagyis kilenc sárkány kifejezés.

Sokcho (속초, ejtsd: szokcso) strand

A tengerpart jól ismert a közelben lévő fenyőerdőről, ami a fehér homokos parttal elképesztő látképet biztosít. A környéken ráadásul több turistaattrakció is megtalálható, mint a Yeongnangho tó vagy épp a Seoraksan hegy.

Gyeongpo (경포, ejtsd: gjongpo) strand

A Gyeongpo a legnagyobb strand a Keleti-tenger partján, és itt is gyönyörű élményben lehet részünk, ha napfelkelte idején érkezünk. Az apró szemű homok tökéletes a mezítlábas sétákhoz, de a közeli fenyőerdőben is kellemes sétát tehetünk.

Naksan (낙산, ejtsd: nákszán) strand

A Naksan strand már 1963 óta várja a látogatókat, akik nem is maradnak el, hiszen a partvidék egyik legnépszerűbb strandjáról beszélünk. A környéken lévő Naksansa templom és az Uisangdae pavilon a kultúra iránt érdeklődők számára különleges élmény lehet.

Élmények a Sárga-tenger partján

Az ország nyugati felének tengerpartjai Szöulból is könnyen elérhetőek, így a városlakók és az utazók között is népszerű célpontnak számítanak egész nyáron.

Daecheon (대천, ejtsd: decson) strand

A sekély és nyugodt vízéről ismert strand a nyugati partvidék legnagyobbjának számít. A felső részeken a homok kifejezetten puha, ám a partvonalhoz közelítve már nagyobb szemű homokot élvezhetnek a látogatók.

Eurwangni (을왕리, ejtsd: ülvángni) strand

Közel a fővároshoz és az Incheon repülőtérhez, az Eurwangni strand népszerű lett finom homokos partja és a csodálatos látkép miatt. A sekély víz miatt a kisgyerekek is tökéletesen tudják élvezni a tengerparti délutánokat, a családok pedig a közeli éttermekben kóstolhatják meg a legfinomabb tenger gyümölcseiből készült fogásokat.

Muchangpo (무창포, ejtsd: mucsángpo) strand

Egy igazi csodával találkozhatnak az ide látogató strandolók: a „Mózes csoda”-ként ismert természeti jelenség, amikor az extrém hullámok a hónap két-három napján egy-két órára megmutatják nekünk a tengerfeneket, egészen a közelben lévő Seokdaedo szigetig.

Smaragdzöld tengervíz a déli partokon

Számtalan sziget tarkítja Korea déli partjait, így sok-sok stranddal is találkozhatunk errefelé. Mindegyik tengerpart egyedi stílussal rendelkezik, így nemcsak Jeju partjain lehet részünk különleges élményekben.

Haeundae (해운대, ejtsd: heünde) strand

Nemcsak Busan, hanem valószínűleg az ország egyik leghíresebb strandja a Haeundae. A sekély víz és a szelíd hullámok tökéletessé teszik az úszáshoz a vizet, és a napfelkelte és naplemente is jól elkapható a tengerparton ülve.

Jungmun Saekdal  (중문 색달, ejtsd: dzsungmun szekdál) strand

A Jeju Jungmun övezet legkülönlegesebb strandját fekete, fehér, vörös és szürke homok árnyalatai díszítik, de a sziget híres fekete vulkanikus köve is fel-felbukkan a partvidéken. A hullámok nem szelídek ezen a környéken, így a szörfözők és jet-ski rajongók számára igazi paradicsom ez a strand.

Hyeopjae (협재, ejtsd: hjopdzsé) strand

Jeju egyik legjobb strandja, ha úszni szeretnénk, a homokban megbújó kagylóhéjak pedig ezüstös csillogást adnak a partnak, ami így tökéletes hosszú esti romantikus sétákhoz. A tenger vize ráadásul itt olyan tiszta, hogy a tengerbe lépve egészen a lábujjunkig ellátunk.

 

A cikket írta: Hegyi Fanni

Képek forrása: visitkorea.or.kr

Forrás: visitkorea.or.kr

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6212826334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása