Koreai arcmasszázzsal a fiatal arcbőrért
2017. szeptember 11. írta: Koreai Kulturális Központ

Koreai arcmasszázzsal a fiatal arcbőrért

Hogy mitől olyan bársonyos a koreai nők bőre? A koreai nők a több lépéses bőrápoló rutinra esküsznek, melynek az egyik legfontosabb lépése a speciális, stimuláló arcmasszázs. Feszesíti a megereszkedett, laza bőrt, ragyogóvá varázsolja az arcszínt és tömörebbé teszi a bőrt. Önmagában is csodás hatása van, de ha valamilyen hidratáló vagy ránctalanító krémmel együtt végzed, a siker garantált!

borito_facial.png

A leírásoknál figyeld a képeket, melyek segítenek lépésről lépésre elsajátítani ezeket a technikákat. Használhatod mindegyiket, de ha csak egy-egy mozdulatsort választasz ki, napi szintű alkalmazásával érezhető a jótékony hatása.

Az arckrém felvitele

A koreai nők nem bízzák a véletlenre az arcápolást, komoly rituáléja van annak is, hogy milyen módon kenik fel a krémjeiket. Ha azt szeretnéd, hogy a bőröd a legjobban hasznosítsa az arcodra kent krémeket, és beszívódjon a bőr mélyebb rétegeibe is, az alábbi mozdulatsor a segítségedre lesz.

4_8.jpg
Először körkörösen masszírozd az orcáidat, majd simító mozdulattal lentről-felfelé dolgozd el a krémet az orrod vonalánál, egészen a homlokodig.
A homlokodon a két kezed segítségével keresztbe masszírozz, végül pedig az álladtól felfelé indulva az arcod szélein is dolgozd el a krémedet.

Körkörös arcmasszázs

1_13.jpg

A képen látható módon először az orcákat kell körkörösen átmasszírozni, majd az orr vonalát hosszanti irányban, végül a homlokot is körkörösen, mindkét kezünk segítségével. 

Szemek körüli masszázs

2_15.jpg

A szemek körüli vékony, érzékeny bőr masszírozása odafigyelést és gyengédséget igényel. Vigyázzunk, mert ha a bőrt túlságosan megdörzsöljük ezen a területen, megsérthetjük a szerkezetét!
Először finoman masszírozd oda vissza az arcod a szemeid mellett, majd stimuláld az ujjaiddal a szemöldököd vonalát, végül 1-1 ujjad segítségével finoman simítsd a bőrt a szemed alatt, a képen látható módon. Az utolsó lépéshez érdemes szemránckrémet használni.
Ezek a mozdulatok segítenek hatékonyan beindítani a pangó vérkeringést, amitől a bőr felfrissül és feszesedik.

Relaxáló masszázs fáradtság ellen

Egy-egy stresszes nap után a bőrünk sokkal rosszabb állapotban van, mint amilyen alapjáraton lenne. Az alábbi technika nagyon hatékony fáradság ellen, nyugtat és ellazít, emellett az egész testet élénkíti.

3_11.jpg

Simítsd végig néhányszor az orcáidat, majd kezedet lefelé fordítva a nyakadat is. Ezután finoman dörzsölgesd a füleidet, azon a 3 ponton, ahonnan a nyilak is mutatják. Ezzel gyakorlatilag az egész tested masszírozod, mert a fül nagyon fontos akupunktúrás pont. Végül kezeiddel takard be füleidet, lélegezz mélyeket, a levegőt pedig lassan fújd ki.
A füleidnél jóleső meleget vagy bizsergést, egész testedben pedig kellemes ellazultságot érezhetsz.

 

A cikket írta: Elekes Réka

Forrás: ambrozia.cafeblog.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr3312678845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása