Gwangju 2019
2017. augusztus 24. írta: Koreai Kulturális Központ

Gwangju 2019

Vizes Világbajnokság Dél-Koreában

Budapestről Dél-Koreába költözik a FINA Világbajnokság, 2019-ben ugyanis Gwangju ad otthont a legtehetségesebb műugróknak, úszóknak, szinkronúszóknak és vízilabdázóknak. A koreai város már most nagy erőkkel készül a rendezvény megtartására. De mit érdemes tudnunk a következő VB helyszínéről?

gwangjuheader_1.JPG

Gwangju, a fények városa

gwangju1.png

A gazdag és színes kultúrájáról is ismert Gwangju a Koreai-félsziget dél-nyugati részén található, és a sportrajongók már többször találkozhattak vele. Gwangju igazi sportszerető város: több helyi sportklub is található itt, de Gwangju ad otthont pár profi sportcsapatnak is, ilyen a Gwangju FC focicsapat és a KIA Tigers baseball csapat is.

A kultúra szerelmesei számára Gwangju igazi kincsesbánya: a városban évente ifjúsági fesztivált és kimchi fesztivált is rendeznek, a művészeti alkotásoknak pedig az Asian Culture Center és a Gwangju Biennale ad otthont.

Igazi gasztronómiai különlegességekre is akadhatunk a környéken. Az idénynövényekből készített friss fogásokra külön hangsúlyt fektetnek az itteni éttermekben, de a kacsából készült különleges levest is mindenképp érdemes kipróbálniuk az erre járóknak.

A friss levegőre és természeti szépségekre vágyók sem fognak unatkozni. A Mudeung-hegy minden évszakban gyönyörű kilátással várja a Gwangju környékére látogatókat, a Gwangjuho tó körüli parkban pedig több mint 170000 féle növényt csodálhatunk meg.

Merülj el a békében!

gwangju2.png

A következő, 18. Vizes Világbajnokságot 2019 júliusában rendezik meg, a sport szerelmesei 17 napon keresztül élvezhetik a hat sportág (úszás, vízilabda, műugrás, szinkronúszás, nyíltvízi úszás, óriás toronyugrás) izgalmas versenyeit. 5 versenyhelyszínnel és 3 további edzéshelyszínnel számolnak a szervezők, amik nagy részét már tesztelhették is a 2015-ös Universiade alatt.

A verseny szlogenjeként a „Dive into Peace!” (Merülj el a békében!) kifejezést választották, s ennek megfelelően a VB logója is a béke hullámait szimbolizálja. Az embléma megmutatja azokat a gyönyörű kihívásokat, amik a sportolókra várnak, de elrejtették benne a Mudeung hegyvonulatait is.

Már megvannak a világbajnokság kabalaállatai is. A kiválasztott vidrák a környéken is megtalálhatóak, a vízben szabadon úszkáló vidrák az úszók szenvedélyét és a béke szellemét is jelképezik.

gwangju3.png

A következő FINA világbajnokság kezdetéig még majdnem 700 napot kell várnunk, de a dél-koreai város vezetése már most gőzerőkkel dolgozik azon, hogy egy színvonalas eseménnyel mutassák meg magukat a világnak.

 

A cikket írta: Hegyi Fanni

Képek forrása: http://www.fina-gwangju2019.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr3212777048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása