Űzd el az unalmat koreai tévéműsorokkal
2017. június 26. írta: Koreai Kulturális Központ

Űzd el az unalmat koreai tévéműsorokkal

3 variety, reality show otthonülős napokra

Mit tudunk csinálni olyankor, amikor a rossz idő miatt raboskodásra vagyunk kényszerülve saját otthonunkban? Nem sok mindent. Viszont hű társaink, a számítógép és az internet segítségével könnyedén hozzáférhetünk kedvenc országunk, Dél-Korea legjobb tévéműsoraihoz (angoltudás erősen ajánlott), amelyekből most 3 kedvencet be is mutatok.

law_of_the_jungle.jpg

Law of the Jungle

A Law of the Jungle az SBS dokumentarista reality-variety showja, melyet 2011 óta sugároznak. Indulása óta 30 mini évadot élt meg, és eddig összesen 260 epizódot. A műsor koncepciójának köszönhetően kilóg az átlagos tévéműsorok sorából. Van benne humor, ismeretterjesztés, egy kis gasztronómia és survival feladatok (pont ezért imádom). A főszereplők ismert emberek, leginkább színészek, idolok, sportolók. A műsor történelmében szerepelnek olyan nevek, mint Jeon Hye Bin, Seo In Gook vagy Park Chanyeol.  A műsor egyetlen állandó szereplője a csapatokat vezető Lee Byung Man, aki tapasztalatával és tudásával segíti a résztvevőket a „túlélésben” az egyes helyszíneken. A sztár brigádok kevésbé lakott területekre, szigetekre látogatnak el, mint például Tonga, Új-Kaledónia vagy Madagaszkár, ahol nem állnak rendelkezésükre a modern technológia vívmányai, szinte mindent maguknak kell megteremteniük, legyen szó ennivalóról, menedékhelyről vagy segédeszközökről. Egy-egy csapat kalandjait átlagosan 10 részben közvetítik. A 31. csapat megpróbáltatásait Új-Zélandon májustól követhetjük nyomon.

Running Man

running_man2.jpg

Oh, a jó öreg Running Man, gondolhatjátok most sokan. A műsor klasszikusnak számít nemcsak Dél-Koreában, de nemzetközi szinten is. Játékos-variety, ha besorolni szeretnénk. Szélesebb körben Ázsiát hódította meg, de rengetek rajongója van a világ miden tájáról, köszönhetően a fordításoknak. A műsort sugárzó csatorna itt is az SBS. A Running Man immáron lassan 7 éves múltra tekinthet vissza. Bár a tavalyi év óta nézettsége jelentősen csökkent, és szereplőváltozások is történtek, a Running Man-t a 7 legendás tag, Ji Suk Jin, Lee Kwag Soo, Kim Jong Kook, Song Jihyo, Yoo Jae Suk, Kang Gary és HaHa tette igazán népszerűvé. A tagok közötti kémia utánozhatatlan, és mindannyian egyedi humort képviselnek. Ettől olyan jó a Running Man.

New Journey to the West

new_journey_to_the_west.jpg

A kedvenc műsorom jelenleg a New Journey to the West. A tvN csatorna a műsort 2015-ben indította, először csak digitálisan jelent meg, majd a tévénézők számára is elérhető vált. Utazó-reality show, melynek célpontja Kína, és amelyből nem maradnak ki a kreatív és fordulatos feladatok, a gasztro-élmények, és a véletlenszerű helyzetek sem – ez az egyik legnagyobb erőssége a New Journey to the West-nek. A műsorban a szereplők egy-egy karaktert személyesítenek meg a klasszikus kínai regényből, a „Journey to the West-ből” (magyar fordításba „Nyugati utazás”). A tagok hatalmas összhangban vannak egymással, csakúgy, mint a Running Man tagjai, és eszméletlenül viccesek. Az összhang nem is csoda, hiszen az első évad szereplői, Lee Seung-Gi, Kang Ho Dong, Eun Ji Won és Lee Su Geun a „2 Days & 1 Night-ból” érkezve már összeszokott csapatként vágtak bele a műsorba. A 2. évadban Lee Seung-Gi elbúcsúzott a műsortól, és helyét a modellből lett színész, Ahn Jae Hyun vette át, akinek szerencsére sikerült méltó módon pótolnia Seung-Gi hiányát, és új színt hozott a showba. A legfrissebb, 3. évad plusz két taggal, a Super Junior-ból ismert Kyuhyun-nal és a fiatal rapperrel, Song Minho-val bővült. A műsor egyik rendezője, Shin Hyo Jung nemrég jelentette be, hogy a csapat a legutóbbi évad felállásában tér majd vissza, sokak örömére. Akik szeretnek nagyokat nevetni, azoknak ajánlom figyelmébe ezt a műsort (is).

Ha szeretnétek élesben is megnézni a műsorokat, látogassatok el a kshowonline.com oldalára, ahol mind a három showba belenézhettek (csak angol felirattal!), és számos más tévéműsort is megtalálhattok. Bármelyiket is választjátok, jó szórakozást kívánok hozzá.

 

A cikket írta: Karai Bernadett

Képek forrásai: allkpop.com, kpopmap.com, sporcle.com

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9412587569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása