Shim Cheong
2017. március 25. írta: KoreaiKultúra

Shim Cheong

Egy elkötelezett lány szeretete

A Koreai Kulturális Napok záróelőadásán, 2017. április 9-én egy olyan történet elevenedik meg a közönség előtt, amely mind a mai napig szájról szájra terjed a népi meséket ismerők körében. A Koreai Kulturális Örökség Alapítvány által összeállított előadás alkalmával megismerhetjük Sim Cheong történetét, aki feláldozva saját életét, vak édesapján próbál segíteni.

s7_700x300.jpg

A fiatal lány elvállalja, hogy feláldozza önmagát a Tenger Királyának, ha ezzel édesapja visszanyerheti a látását. De amikor a tenger közepén a vízbe veti magát, története miatt a Tenger Királya megsajnálja és egy lótuszvirágban visszaküldi őt az élők közé. A lótusz az uralkodó elé kerül, aki megtalálja benne a gyönyörű leányt. A király feleségül veszi Sim Cheongot, de a szomorúságát nem tudja elűzni.

Megismerve a történetét, fogadást rendez az összes vak embernek az országban. Sim Cheong apja a bál legvégén érkezik, de mikor meghallja lánya hangját, a szemei felnyílnak és így megpillantja a királynőt, aki feláldozta érte az életét.

A negyven szereplővel előadott, interaktív táncos zenés műsort, mely rendkívül látványos és egyedi két alkalommal tekinthetjük meg a Bálna Budapest színpadán 2017. április 9-én. A darab ingyenesen látogatható, de regisztrációhoz kötött.

Mivel az előadás fullextrás és majdnem 40 fővel dolgozik, ezért a nézőtér viszonylag kicsi lesz, de pont ezért készült a Központ két előadási időponttal. A férőhelyek száma limitált, ezért akit érdekel ez a csodás látványvilágú, kulturálisan rendkívül sokszínű darab, regisztráljon minél gyorsabban az alább megadott linkek egyikén, vagy a 16 órakor kezdődő, vagy a 20 órakor kezdődő előadásra.
*********

 

 Helyszín: Bálna Budapest – Event Hall (1093 Budapest, Fővám tér 11-12.)

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr4912367221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása