A koreai Kakasok
2017. március 02. írta: KKK admin

A koreai Kakasok

2017 sztárjai a Kakas évében születettek

Január 28-án beköszöntött a kínai újév, melyet több ázsiai országban, így Dél-Koreában megünnepeltek. A Kakas évébe léptünk, így nagy figyelmet kapnak idén azok a hírességek, akik 1969-ben, 1981-ben vagy 1993-ban születtek. A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttünk pár koreai Kakast, 2017 róluk (is) fog szólni.

700x300xcover.png

A képen sorrendben: Lee Dong Wook, Song Ji Hyo, Park Bo Gum, IU, Park Hyo Shin.

A kínai horoszkópban az égi öveknek éves ciklusai vannak, melyek állatok után kapták a nevüket. Annak alapján, hogy melyik évben születtünk, valamelyik állati övhöz tartozunk. A kínaiak úgy tartották, hogy mindenki örökli annak az állatnak a tulajdonságait, amelyik állathoz tartozik az adott esztendő. 2005 után idén januárban léptünk újra a Majom évéből a Kakaséba. A lenti hírességek mind a Kakas évében születtek, így idén érdemes lesz figyelemmel kísérni tevékenységüket!

Lee Dong Wook (이동욱, ejtsd: I Donguk)
Született: 1981. november 6.

Lee Dong Wook színész már a 2000-es évek alatt is több sikeres drámában és filmben kapott szerepet, az elmúlt pár hónapban viszont a 2016-os év egyik legnagyobb sikerének számító Goblin (도깨비, ejtsd: Tokkebi) miatt került az érdeklődés középpontjába. A rejtélyes nagy kaszás alakításával sok új rajongót szerzett magának, akik alig várják, hogy kedvencüket ismét a képernyőn láthassák.

Song Ji Hyo (송지효, ejtsd: Szong Dzsihjo)
Született: 1981. augusztus 15.

A színésznő és televíziós műsorvezető a kétezres évek eleje óta több filmben és drámában is fontos szerepet kapott, a legtöbben mégis a Running Man című varieté műsorból ismerik. 2017-es céljai között van, hogy olyan színésznővé váljon, aki át tudja adni érzelmeit és mosolyt fakaszt a közönség arcán.

Park Bo Gum (박보검, ejtsd: Pak Pogom)
Született: 1993. június 16.

A 2016-os év már meghozta a sikert Park Bo Gum számára, aki a Love In The Moonlight című drámában nyújtott alakítása óta Korea egyik legfelkapottabb színészének számít. A hatalmasra duzzadt rajongótábor alig várja, hogy újra a televízió előtt ülve követhesse Bo Gum karrierjét.

IU
Született: 1993. május 16.

IU, vagyis Lee Ji Eun (이지은, ejtsd: I Dzsiün) Dél-Korea egyik legkedveltebb szóló női előadója, de nemcsak énekesnőként, hanem színésznőként is egyre nagyobb sikereket ért el az elmúlt években. Legutóbb a Scarlet Heart: Ryeo című dráma főszerepében láthatta a közönség a fiatal lányt, aki minden bizonnyal a következő évben is hasonló sikereket ér el, mint eddigi pályafutása során.

Park Hyo Shin (박효신, ejtsd: Pak Hjosin)
Született: 1981. augusztus 15.

A koreaiak egyik kedvenc balladaénekesének számító Park Hyo Shin is mozgalmas évet tudhat maga mögött: 2016-ban otthagyta eddigi ügynökségét, kiadta hetedik albumát, valamint hét év után visszatért a TV műsorok világába is. Reméljük, a hetes szám idén is szerencsét hoz neki, és nem csak a Phantom musicalben láthatjuk majd!

Kakas idolok

Természetesen a koreai lány- és fiúcsapatokban is sok tagot találunk, akik a Kakas évében születtek, így róluk sem feledkezhetünk meg. Az AOA lánycsapat két tagjának, Hye Jeongnak és Minának jól alakult az év eleje, hiszen januárban jelent meg az AOA első stúdióalbuma. Szintén a Kakas évében született Eun Ji az Apinkből és Luna az f(x) lánycsapatból.  A '93-asok táborát erősíti Mino és Seung Yoon a Winner fiúcsapatból, akik erre az évre szintén új dalokat ígértek rajongóiknak. Duplán kijutott a kakasokból a GOT7-nek is: Mark mellett JB is a Kakas évében született, hiszen 1994 januárjában ünnepli születésnapját. A SHINee legfiatalabb tagjára, Taeminre is érdemes figyelni, hiszen ki tudja, tavalyi szólóalbuma és japán dalai után idén mivel lepi meg rajongóit. A VIXX két tagja, Hongbin és Ravi is 1993-ban született, utóbbi épp januárban debütált szólóban is.

A 2016-os év nagy sikereket hozott az EXO és BTS csapatoknak, így a két idolcsapat Kakas évében született tagjai, D.O. és Kai az EXO-ból valamint Suga a BTS-ből jó élményekkel vághatnak bele az idei évbe is.

 

 

A cikk szerzője: Hegyi Fanni

A képek forrása: soompi.com, fdoramas.mx

A cikkben szereplő koreai neveket az angol átírás szerint olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7812301245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása