Lee Se Yong: Agyag, Tűz és Természet
2017. február 28. írta: KKK admin

Lee Se Yong: Agyag, Tűz és Természet

Kerámia kiállítás a Koreai Kulturális Központban

2017. február 15-én megnyílt Lee Se Yong: Agyag, Tűz és Természet c. kiállítása. A megnyitót Kim Jaehwan igazgató nyitotta meg, majd maga a művész is beszélt az alkotásairól. A március 15-ig látható kiállításon 50 humoros népi kerámiaszobor, festmény és porcelán szerepel.

poster-lee-se-yong_cover3.png

Lee Se Yong elismert koreai képzőművész, munkáit Korea híres múzeumai őrzik, munkássága nemzetközi viszonylatban is elismert. Kerámiái ötvözik a koreai hagyományokat a modern elemekkel. A művész az ezeréves múltra tekintő Chungwa pigmentet használja, mely lehetővé teszi számára a világos és sötét felületek közti finom átmenetek, tónuskülönbségek létrehozását.

Budapesti kiállításán Lee Se Yong munkáinak reprezentatív darabjai láthatóak, mellyel betekintést nyerhetünk a művész kifinomult és humoros világába. Kerámiáira jellemző a játékosság, ami nemcsak a motívumoknál tükröződik, hanem az anyaghasználatban is. Előszeretettel használja az ellentéteket, simát az érdessel, lágyat a durvával. A kerámiát sokszor különböző anyagokkal kombinálja, akár fémmel, fával, műanyaggal, vagy éppen textillel.

Másnap Lee Se Yong a gyakorlatban is megmutatta a kerámiafestés csínját-bínját, és a Made By You műhelyében tartott workshopon a résztevevők maguk is kipróbálhatták a speciális festékanyaggal való alkotást.

 

A videót készítette és a cikket írta: Elekes Réka

Képek forrása: Koreai Kulturális Központ

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7712300285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása