Kalandozások Dramalandben
2017. február 27. írta: KKK admin

Kalandozások Dramalandben

Weightlifting Fairy Kim Bok Joo

E dráma mellett lehetetlenség csak úgy elhaladni. Valós személy ihlette történet egy fiatal női súlyemelőről, akit egy véletlen folytán eltalál Cupido nyila, és élete fenekestől felfordul. Szívmelengető és végtelenül vicces sorozat, mely bátran szembenéz a felnőtté válás problémáival. A cikkben egy friss kedvencről olvashattok, spoilerek nélkül.

700x300_box_asian.png

Az MBC sorozata 2016 novemberében indult útjára, és rövid idő alatt a közönség kedvencévé vált, legfőképpen nemzetközi viszonylatban. Nem döntött nézettségi rekordokat, viszont őszinteségével belopta magát sok ember szívébe. A sorozat kicsit sem mondható átlagosnak, épp ezért emelkedik ki a koreai drámák tengeréből. A forgatókönyvírót, Yang Hee Seungöt (Oh My Ghostess, King of High School) Jang Mi Ran olimpiai- és világbajnok súlyemelőnő inspirálta a történet megírásában. A főszereplőket, Lee Sung Kyungot (Kim Bok Joo) és Nam Joo Hyukot (Jung Joon Hyung) nem kellett már bemutatni egymásnak, hiszen mindketten a YG Entertainment modelljei és színészei, több közös munkával a hátuk mögött. Színészekként először a tvN Cheese In The Trap című webtoon adaptációjában dolgoztak együtt. Magánéletükben is jó barátok, így a dráma során karaktereik is remek összhangban voltak egymással. A sorozatban több ismerős arcot is felfedezhetünk, ha szemfülesek vagyunk. A két főszereplő ugyanis felhívta pár híres barátját, hogy azok egy rövid cameo idejére visszaköszönjenek a drámában. Z.Hera, a Girls’ Generation Seohyunja és Ji Soo a Scarlet Heartban játszottak Nam Joo Hyuk oldalán, Lee Jong Suk (W, Pinocchio) pedig Sung Kyung régi barátjaként természetesen igent mondott a felkérésre. Joon Hyung volt barátnőjét, Song Si Hot Kyung Soo Jin színésznő, unokatestvérét, Jung Jae Yit pedig Lee Jae Yoon alakította.

twitter350.png

Vendégszerepben: Lee Jong Suk

Történet, karakterek


Kim Bok Joo
a Hanwool Testnevelési Főiskola diákja, és a súlyemelő csapat egyik legtehetségesebb tagja. Önbizalommal teli, ambiciózus és pozitív személyiség, viszont a szerelem nem az ő terepe. Édesapja egy kis vendéglőt üzemeltet, és betegsége ellenére mindenben támogatja lányát.
Bok Joo egy nap az iskola udvarán ütközik össze a biciklivel száguldó Jung Joon Hyunggal, akiről hamarosan kiderül, hogy nem csak egy jóképű idegen, hanem az a félénk, törékeny kisfiú, akit egyszer megmentett az általános iskolában.

A 21 éves Jung Joo Hyung az úszócsapatot erősíti. Tehetsége ellenére rájár a rúd, hiszen a ránehezedő stressz miatt versenyein sorra kifogásolhatóan teljesít. Apja halála után édesanyja újraházasodik Kanadában, hátrahagyva az akkor még csak 10 éves Joon Hyungot. Távozásakor nővérére és annak férjére bízza fiát. Joon Hyung szeretetteljes otthonban nő fel, viszont édesanyjának hiánya a mai napig kínozza. Hosszú idő után Bok Joo személyében újra barátra lel, ám idővel más érzelmek is ébrednek benne.

Song Si Ho a ritmikus gimnasztika szerelmese, és nem mellesleg Joon Hyung volt barátnője. Akárcsak Joon Hyungot, a lányt sem árasztják el a sikerek mostanság. Családi problémái és a szakítás fájdalma mentálisan nagyon megviseli, ami kihat egészségére és sportteljesítményére. Miután visszatér a főiskolára, szobatársa épp Bok Joo lesz. Látván, hogy Joon Hyung és Bok Joo közel kerültek egymáshoz, megpróbálja visszaszerezni volt barátját.

Jung Jae Yi Joon Hyung unokatestvére, aki egy magánklinikán dolgozik. Orvosként a túlsúllyal küzdőket segíti a lefogyásban. Végtelenül kedves és nyugodt természete ellenére nincs szerencséje a szerelemben. Első igaz szerelme elhagyta, azóta nem sikerült egy nőnek sem közel kerülnie Jae Yi szívéhez. A férfi a véletlennek köszönhetően ugyanolyan hirtelen toppan be Bok Joo életébe, mint fogadott öccse, Joon Hyung. De vajon milyen kapcsolat alakul ki közte és a lány között?

Miért épp ez a sorozat?

 

Ezen a ponton úgy érzem, meg kell állnom és el kell mondanom, miért a Weightlifting Fairy Kim Bok Joo (역도요정 김복주, ejtsd. jakdojodzsang kim bok dzsu) a cikk témája. Lássuk!

1. A drámát nézve egyszer sem éreztem úgy, hogy „Na persze, ilyen az életben úgysem történik meg soha.”. Nincsenek benne irreális kapcsolatok és szituációk, amelyek sokszor jellemzőek a koreai drámákra, hangulata ennek ellenére nem komor.  A világ a fiatalok optimista látásmódjával kerül bemutatásra, ahogyan az is, amikor ez az optimizmus tovaszáll, és hőseinknek szembe kell nézniük a való élet megpróbáltatásaival. Élethű ábrázolás + magával ragadó derűlátás = Weightlifting Fairy Kim Bok Joo.

2. A sorozatban a főszereplők mellé kapunk több olyan mellékszereplőt is, aki egészen hozzánk nő a filmnézés során. Személyes kedvenceim Nan Hee (Cho Hye Jung) és Son Ok (Lee Joo Young), Bok Joo két legjobb barátnője és bajtársa. A két lány tökéletes ellentéte egymásnak. Míg Nan Hee egy beszédes, pletykás, igazi „cuki csaj”, addig Son Ok visszafogottabb és nem tesz azért, hogy elbűvölje a fiúkat. Amikor pedig a trió összeáll, ott kő kövön nem marad. Ha valami baj történik, ők hárman ott vannak egymásnak.
A sorozat bohóca Bok Joo nagybátyja, Dae Ho, akinek legnagyobb álma, hogy színész legyen, de tehetségét statiszta szerepeken kívül nem tudja megcsillogtatni. Mindemellett kitartóan keresi szíve hölgyét. Karaktere kissé szerencsétlen, de ez adja meg báját, komikumát. Dae Ho megszemélyesítése nem volt kihívás Kang Ki Youngnak, hiszen több drámában láthattuk már hasonló szerepben (Oh My Ghostess, King of High School, Let’s Fight Ghost). Reméljük a közeljövőben színészi képességeit más típusú karaktereken keresztül is megmutathatja.

fairy_16.jpg

3. Pénzügyi gondok, válás, eladósodás, szülők elvesztése, sikertelen kapcsolatok, fiatal korban gyermekvállalás. Ezek mind bemutatásra kerülnek a sorozatban. A felsorolás fele pedig a Kyung Soo Jin által megformált Song Si Hón csattan. Egy ponton úgy tűnik, a balszerencse áradása soha nem kerüli el a lányt. Mindennek köszönhetően viszont Si Ho az a szereplő, aki a legnagyobb karakterfejlődésen megy keresztül a dráma során.

fairy12-00033.jpg

4. Hadd tegyek megjegyzést a női és férfi szerepre. Különböző oldalakon végigolvasva a komment szekciókat, egyértelműen sokaknak tetszett az, ahogyan a sorozat kezelte a két nemtől elvárt sztereotip érzelem kinyilvánítást és cselekvéseket. Bok Joo szerelembe esik, mégsem válik kiszolgáltatottá választottjának, egy erős női jellem. Dicséretet érdemeltek a nézőktől Joon Hyung nyíltan felvállalt érzelmei is. Egy férfi karakter, aki kiöntheti szívét, ha úgy érzi, mer sírni, amikor már nem bírja tovább a fájdalmakat. Persze, nem ez az első sorozat, amely nyit a sztereotípiák eltörlésére, és valószínűleg nem is az utolsó.

5. És az utolsó érvem: a Weightlifting Fairy Kim Bok Joo egy igazi „feel-good” dráma a komolyabb témák ellenére is. A „feel-good” alatt azt értem, jó érzés nézni ezt a sorozatot: ártatlan szerelmeket, barátságokat, álmokat, kitartást, játékosságot láthatunk. Mindehhez sokat tesznek a dráma hangulatát tökéletesen aláfestő zenék. A cikk írása alatt az OST-t (Official Soundtrack) egymás után csak négyszer hallgattam meg. Íme, egy kis ízelítő:

Összegzés

Remélem sokakat meggyőzött ez a rövid kis kedvcsináló. Én csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a 16 részes sorozatot. Legközelebb, ha kétségbe esel, és nem tudod, mit nézz, gondolj vissza erre a cikkre. Rád melyik dráma volt nagy hatással? Írd meg kommentben!

Addig is:

Weightlifting Fairy Kim Bok Joo SWAAAAG.

 

A cikk írója: Karai Bernadett

A képek forrásai: dramabeans.com, boxasian.com, tumblr.com, koreandrama.org, twitter.com

A cikkben a koreai nevek angol átírás szerint szerepelnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8512287117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása