Insadong
2016. szeptember 22. írta: Koreai Kulturális Központ

Insadong

A szuvenír paradicsom

Szöulnak rengeteg sok olyan kerülete, utcája van, ami arra rendezkedett be, hogy a vásárlók, turisták igényeit kielégítse. De vajon hova érdemes menni, ha igazi koreai szuveníreket akarunk venni? Bizony, akkor indulás Insadongba!

borito.png

Insadong hamisíthatatlanul Korea, hiába vannak tele utcái külföldi turistákkal. És hogy mi jellemzi még? Hemzsegő tömeg, kiabálásoktól hangos utcák, a helyi street foodok keveredő illata, tagadhatatlanul az egyik leghangulatosabb része Szöulnak. A város szívében található, és ha valaki tradicionális ajándéktárgyakat keres, annak itt a helye.

insa_kep_1.jpg

Insadong egy fő utcából áll, ami tömve van hagyományos termékeket áruló boltocskákkal, ahol az evőpálcika, tradicionális legyezők, kis figurás könyvjelzők, kulcstartók, gyönyörű kerámiák, dísztárgyak, lámpások várják új gazdáikat, és a street foodokat is megkóstolhatjuk. Valamint a kisebb mellékutcákban galériák, hagyományos éttermek és teaházak is szép számmal megtalálhatók.

Insadongban ezen kívül még sok-sok lehetőség adódik a vásárláson kívül, ami szórakoztató, vagy akár ezen keresztül jobban belemélyedhetünk a koreai kultúrában. Lássunk is ezek közül párat!

insa_kep_2.jpg

insa_kep_3.jpg

Viselj hanbokot, és fedezd fel a várost!

Insadongban és a belvárosban (a paloták közelében, Bukcheon hanok- tradicionális koreai ház- faluban) nem ritka látvány, hogy a turisták vagy esetleg helyiek is hanbokban, tradicionális öltözetben sétálgatnak. Ennek nagy hagyománya van odakint, ugyanis külön e célból hanbok kölcsönzőket találhatunk, ahol viszonylag olcsón kibérelhetők széles választékban férfi, női és gyerek hanbokok is, amiben utána bejárhatjuk a városrészt, közben mintegy felfedezve a múltat és a kultúra ezen részét.. Ugyanígy fotózást is vállalnak, csak ki kell választani, hogy királynői, hercegnői vagy akár gisaeng (hagyományos szórakoztató nő) ruhában szeretnénk szerepelni a képeken.

insa_kep_4.jpg

Ssamzigil spirálja

A Ssamzigil egy spirál alakú négyemeletes épület, ami a művészeteknek, mesterségeknek, vásárlásnak és ételeknek ad otthont, félig piac, félig egy kültéri kirakodóvásár. Az épület úgy van kialakítva, hogy a négyszögletű folyosó spirál alakban halad felfelé, így az ember egyre feljebb kerül, anélkül, hogy ezt igazán megérezné. A boltok színesek, aranyosak és mindig nyüzsgő tömeg fogad. Különleges kávézók, kisebb éttermek és a tetőn még a szerelmespárokat is várja egy hely, ahol üzeneteket írhatnak a párjuknak, és ezt a falra ragasztva emléket állíthatnak a kapcsolatuknak.

insa_kep_5.jpg

Tapgol (Pagoda) park

Egy elkerített, de bárki által látogatható park Jongno kerület szívében, ahol rengeteg nemzeti kincs megtalálható. Korea egyik legrégibb parkja, az 1919. március 1-jei szabadságmozgalomban is szerepet játszott. Az ország többi parkjához viszonyítva kicsinek tűnik, de annál több értékes és megtekintésre érdemes emléket őriz, mint például az egykor itt álló Wongak templom egyetlen megmaradt pagodája.

insa_kep_6.jpg

Ne higgy a szemednek! – Alive museum

Az Alive múzeum lényege, hogy komikus, szórakoztató képeket csinálhatunk a kiállításon, amik megtéveszthetnek másokat. Beleillesztheted saját magad a műalkotásokba, ezzel optikai csalódást kreálva, és így magát a műalkotást életre keltve. Ezért is Alive (magyarul: élő) a hely neve. A kiállítás elég nagy, így rengeteg humoros helyzetet lehet teremteni, például Marilyn Monroe stílustól Indiana Jonesig.

insa_kep_7.jpg

Beautiful Tea Museum

Ez a hely egy teázó, tea bolt és múzeum is egyben. Egy tradicionális koreai épületben (honk épület) található, és koreai, kínai, japán, Srí lankai, valamint indiai teakülönlegességekkel szolgálnak.

Összességében Insadong egy örökmozgó városrész, tele színes, üde foltokkal és szórakozási lehetőségekkel, nem beszélve arról, hogy itt a szuvenír vásárlás miatt a pénztárcánk is sokkal könnyebb lehet!

 

A cikket írta: Bégányi Dorottya

Képek forrása: 

amydunkley.wordpress.com1.bp.blogspot.comairbnd.comsweetandtastytv.com,

english.visitkorea.or.krwww.tripadvisor.co.kr

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr10011724441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása