Egy barátság története a zárt osztályról
2015. november 26. írta: KoreaiKultúra

Egy barátság története a zárt osztályról

Shoot Me in the Heart (2015)

Soo-myung (Yeo Jin-goo) és Seung-min (Lee Min-ki) egyszerre kerülnek elmegyógyintézetbe. A két fiatal férfi tökéletes ellentéte egymásnak. A visszahúzódó Soo-myung ténylegesen pszichotikus eset, míg a nagydumás Seung-min csak a családi örökösödési perpatvarnak és a rokonok ármánykodásának köszönhetően került a zárt osztályra. Soo-myung és Seung-min összebarátkoznak, és együttes erővel készülnek a nagy szökésre.

header_10.png

 

shoot_me_in_the_heart_poszter.jpg

Az elsőfilmes Mun Je-yong rendező Jeong Yu-jeong 2009-es, azonos című bestseller regényét vitte filmre. A siker nemcsak a szívet melengető, optimistább Száll a kakukk fészkére történeten múlt, hanem a kiváló szereplőgárdán is. Az elmegyógyintézet paciensei és dolgozói között nem egy ismerős arc tűnik fel, de a két főszereplő az, akik egyedül is sikerre vitték volna a filmet.

shoot_me_in_the_heart_lee_min-ki.jpg

A mentálisan egészséges Seung-min szerepében a vagány, de ugyanakkor érzékeny Lee Min-kit láthatjuk. A renitens, nyughatatlan aranyifjú küzd a saját igazáért, nem foglalkozik azzal, hogy hányszor verik meg ezért. S bár nincs helye a paciensek között, hamar beilleszkedik a közösségbe. Lee olyan megnyerő természetességgel hozza a figurát, hogy az még a legkeményebb nézői szíveket is meglágyítja.

shoot_me_in_the_heart_yeo_jin-goo.jpg

A skizofrén Soo-myung szerepében a még nagyon fiatal (18 éves) Yeo Jin-goot láthatjuk. Yeo fiatal kora ellenére tekintélyes karriert tudhat maga mögött, hiszen gyerekszínészként kezdte a pályafutását. Figurája visszahúzódó és hallgatag, bár folyamatosan bajba kerül Seung-min balhéi miatt. Yeonak nemcsak a furcsa pár furcsábbik tagját kellett megformálni, hanem emellett az ő a film narrátora is. Bátor húzás volt a készítők részéről, hogy egy ilyen fiatal színészre ekkora felelősséget bíztak, de Yeo tökéletesen teljesíti a feladatot. Örömteli, hogy a koreai filmipar ilyen utánpótlással rendelkezik.

A Shoot Me in the Heart egy kedves vígjáték a zárt osztály különc lakóiról, és arra tanít, hogy egy kis empátiával átérezhetjük, megérthetjük egymás gyötrő problémáit. Ezeken a novemberi borongós, késő őszi napokon amúgy sem árt egy kis vidámság a depressziós hangulat legyőzésére, és a Shoot Me in the Heart garantáltan elűzi a rosszkedvet!

 

Az ajánlót írta: Szilágyi Miklós

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr828102644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása