Az ázsiai konyhaművészet ünnepe
2015. március 06. írta: KoreaiKultúra

Az ázsiai konyhaművészet ünnepe

Házigazda: Szöul

A tavasz közeledtével Dél-Korea fővárosa nem mindennapi kulináris élménnyel várja az ínyenceket, akik nem sajnálják az árát megfizetni, hiszen a menük ára 60.000 – 600.000 KRW (kb. 17.000- 150.000 HUF) között mozog. Márciusban Szöul legismertebb szállodái látják vendégül Japán, Hong Kong és India sztárséfjeit, hogy ízvarázzsal kápráztassák el vendégeiket.

header_food.png

A Westin Chosun Seoul Hotel például Tokió három Michelin-csillagos éttermének (Ishikawa) tulajdonos séfjét szerződtette, aki kilenc fogásból álló menüsorát szezonális alapanyagokból készíti majd el március 20-21- e között.

food3.png

Hideki Ishikawa mesterszakács

Hon Kongot egy kantonbeli kínai séf képviseli az idén, aki március 6-tól 15-ig parádézhat a Conrad Seoul Hotel vendégei előtt és a rügyek, bimbók revitalizáló hatását kívánja terítékre helyezni. Azért itt van egy kis PR-fogás is, hiszen kedvezményes honkongi utazáson is részt vehet, aki végigkóstolja a séf izgalmasnak ígérkező menüjét. Egy másik honkongi mesterszakács-duó március 13-22 között a Sheraton Incheon Szállodában igyekszik meggyőzni a vendégeket,hogy az általuk számtalan módon elkészített tengeri étkekre szavazzanak.

food2.png

India eredeti ízeit a Sheraton Seoul D Club City hotelben lehet kipróbálni, ahol a legismertebb indiai séfek nem kevesebbet tűztek ki célul, hogy India és Indonézia fűszereinek hatalmával varázsolják el a vendéget. 

 

Az összefoglalót írta: Csajka Edit

Eredeti cikk: Lee Woo-young koreaherald.com

Képek forrása: koreaherald.com

A bejegyzés trackback címe:

https://koreainhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr847246301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása